Praktisch

Schooltijden

De Hoeksteen werkt met een continurooster. Dat betekent dat uw kind aaneengesloten op school is. De woensdagmiddag is vrij als ‘break in de week’.

De schooltijden zijn:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30 – 14.15 uur
Woensdag: 8.30 – 12.30 uur

De kinderen hebben ’s ochtends een kwartier pauze en lunchen op school. De Hoeksteen is een gezonde school. We staan voor gezond eten en drinken. Het pauzetussendoortje bestaat uit groente, fruit en/of een boterham. Ook bij de lunch hoort geen snoep of koek. We drinken water (bij voorkeur), melk of andere dranken zonder toegevoegde suikers.

Buitenschoolse opvang

Voor veel ouders duurt de eigen werkdag langer dan de schooldag van hun kinderen. Zij maken dan graag gebruik van buitenschoolse opvang (BSO). De Hoeksteen werkt voor voor- en naschoolse opvang samen met kinderopvangorganisaties Berend Botje en Partou. Beide organisaties hebben locaties in de buurt en verzorgen het vervoer tussen school en BSO. Berend Botje heeft ook een opvanglocatie in de school.

Gym- en zwemrooster

Bewegen is gezond. En sport & spel leert kinderen belangrijke vaardigheden als samenwerken in een team, initiatief nemen en omgaan met winst en verlies. Wij geven kinderen alle ruimte om hun energie kwijt te raken (en nieuwe energie op te doen!). Klik hier voor ons gym-en zwemrooster.

Vakanties en vrije dagen

Wilt u weten wanneer uw kind vrij is? Hier ziet u wanneer de vakanties en studiedagen gepland zijn.

Vakantierooster schooljaar 2022-2023

  • Harddraverij 15 september 2022
  • Herfstvakantie 17 t/m 21 oktober 2022
  • Kerstvakantie 26 december 2022 t/m 6 januari 2023
  • Voorjaarsvakantie 27 februari t/m 3 maart 2023
  • Goede vrijdag 7 april 2023
  • Tweede paasdag 10 april 2023
  • Meivakantie 24 april t/m 5 mei 2023
  • Hemelvaart weekend 18 en 19 mei 2023
  • Tweede pinksterdag 29 mei 2023
  • Zomervakantie 24 juli t/m 1 september 2023

Studiedagen alle groepen: Vrijdag 16 september, woensdag 7 december, woensdag 8 februari en dinsdag 11 april
Extra studiedag groepen 1-2: Woensdag 9 november
Extra studiedagen groepen 3: Woensdag 14 september, woensdag 9 november

Klachtenregeling

De Hoeksteen staat voor een veilige en integere schoolomgeving. Mocht u vragen, klachten of twijfels hebben over gedrag op onze school, dan kunt u dat – vertrouwelijk – melden bij onze interne contactpersoon, Bianca Batenburg (tel. 0228 313 662, e-mail bianca.batenburg@skowf.nl). Hier vindt u de klachtenregeling van SKO West-Friesland.

Nieuwsbrief

Kinderen maken van alles mee op de Hoeksteen. We organiseren (thema)activiteiten en excursies, gaan naar het theater en op schoolreis. Via onze nieuwsbrief delen we praktische informatie en informatie over de schoolontwikkeling. Met de ouderapp Parro houden we u op de hoogte van de belevenissen van uw kind.

Downloads

De Hoeksteen is een veelzijdige school. Wilt u precies weten hoe het schoolleven en het onderwijs bij ons is georganiseerd, dan kunt u de schoolgids en het jaarboekje raadplegen.

Gezonde school

Opgroeien gaat makkelijker met een gezonde leefstijl. Op de Hoeksteen is een actief beleid gericht op gezonde voeding bij tussendoortjes en lunch. De Hoeksteen heeft het vignet Gezonde school. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
De school heeft bovendien speciale aandacht voor het het themacertificaat Gezonde Relaties & Seksualiteit behaald.

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Naam(Vereist)